Erasmus
Erasmus

A treia mobilitate a proiectului Erasmus+ ”Living and learning in a natural and green environment”, a avut loc în perioada 19-23. Septembrie. 2022, în Ponte de Lima, Portualia.

Şcoala noastră a fost reprezentată de elevii Oana Bîzdoacă, Diana Bolog,  Denisa Buşa, Cristina Herman din  clasa a VIII-a D  şi Luca Mureşan din clasa a VIII-a C.  Aceştia au fost însoţiţi de doamnele profesor Flavia Frăţilă şi Andrea Petrescu.

Experienţele acumulate sunt multe şi valoroase, iar cel mai potrivit este să-i lăsăm pe elevi să vă împărtăşească câte puţin din trăirile lor.

Pentru noi, elevi ai claselor a 8-a C, respectiv a 8-a D, zilele petrecute alături de elevii celorlalte ţări participante ale proiectului Erasmus+ au însemnat o oportunitate excepţională de a ne atinge scopurile, atât în sfera activităţilor sociale, cât şi în cea a celor legate de mediul înconjurător şi de transformarea acestuia într-un loc mai prielnic, atât pentru noi cât şi pentru restul fiinţelor vii ce se afla pe Pământ.

Din clipa în care am ajuns, gazdele au fost primitoare şi deschise în a purta conversaţii. Chiar din dimineaţa următoare au început activităţile la care am participat cu mult drag. Printre aceste activităţi s-au enumerat printre altele, nu doar vizitarea Oceanului Atlantic ci şi diverse monumente şi atracţii turistice. La malul râului Lima am fost întâmpinaţi de oportunitatea de a vedea cum este mersul cu canoe. De asemenea , am avut ocazia de a merge în turul şcolii lor şi acolo am putut asista la mai multe experimente.

Dintre toate activităţile, cea care ne-a impresionat cel mai mult a fost  noaptea petrecută la o fermă, unde am urmărit stelele cu ajutorul telescopului.

 După cum se poate observa în rândurile de mai sus, activităţile au fost atât originale cât şi foarte interactive, făcându-ne să ne dorim ca ziua plecării să vină mult mai târziu. Acea săptămână, putem spune ca a fost una dintre cele mai reuşite din acest an.

Oana Bîzdoacă, Diana Bolog,  Denisa Buşa, Cristina Herman, Luca Mureşan.