Erasmus+ ”Living and learning in natural and green environment”
unește elevi din mai multe zone ale Europei
Proiectul de parteneriat Erasmus+ „Living and learning in natural and green environment se înscrie într-un demers de dezvoltare durabilă în care elevii sunt, deopotrivă, actori și responsabili în domeniul protejării mediului înconjurător. În acest proiect de sprijinire a școlilor ECO, participanții beneficiază de un schimb de experiență atât în ceea ce privește cunoașterea și respectarea naturii, cât și în reciclarea deșeurilor, consumului de energie și apă cu scopul de a crea un mediu sustenabil pentru generațiile viitoare.
Perioada de implementare a acestui proiect este de doi ani, începând cu 1 noiembrie 2021. S-au desfășurat până acum trei mobilități: în Borgarnes – Islanda, Arad – România și Ponte de Lima – Portugalia. Aceste mobilități au ajutat atât elevii cât și profesorii să învețe nenumărate elemente legate de tematica proiectului, precum și despre cultura locală, dezvoltându-și abilitățile de comunicare în limba engleză și competențele IT.
Mobilitatea 1 „Flow learning about Icelandic nature, habitats, geology” s-a desfășurat în perioada 14 – 18 martie 2022, în Borgarnes – Islanda. Un grup de șapte persoane a luat parte la această mobilitate: cinci elevi (Carpine Maria - 8 C, Deac Tania - 8 A, Jucu Raul - 8 D, Oance Răzvan - 8 D și Șeșureac Natalia - 8 C) și două cadre didactice (d-na director, profesor Frățilă Flavia și d-na profesor Crăciunescu Simona).
A doua mobilitate a avut loc la școala noastră din Arad, în perioada 2 – 6 mai 2022. A fost implicat un număr mare de elevi, dar și de cadre didactice pentru a oferi partenerilor o săptămână plină de activități interesante și educative.
Mobilitatea 3 „Nature friendly actions” s-a desfășurat în perioada 19 – 23 septembrie 2022, în Ponte de Lima, Portugalia. România a fost reprezentată tot de un grup de șapte persoane, elevii claselor a VIII-a C și a VIII-a D: Bîzdoacă Oana, Bolog Diana, Bușa Denisa, Herman Cristina și Mureșan Luca și cadrele didactice însoțitoare, profesor Frățilă Flavia, directorul unității și profesor Petrescu Andrea.
Acest proiect Erasmus+ este cofinanțat de Uniunea Europeană din fonduri Europene. Următoarele mobilități se vor desfășura în luna noiembrie 2022 la școala parteneră din Spania, în martie 2023 în Letonia și în mai 2023 în Republica Cehă.
